Ziua porților deschise

Ziua porților deschise 2017

January 03, 2023

Aşa cum obişnuieşte în fiecare an, Colegiul Economic Mangalia a organizat astăzi, 27 martie 2017, Ziua Porţilor Deschise pentru a prezenta elevilor de gimnaziu veniţi în vizită, oferta educaţională şi spaţiile de învăţământ.

Astfel, încă de la ora 1000, curtea liceului a fost plină de elevi de clasa a VIII-a atât din oraş, cât şi din localităţile limitrofe. Aproximativ un număr de 400 de elevi de la Şcolile generale 1, 2, 3, 5, Liceul Callatis din Mangalia, 23 August, Dulceşti, Pecineaga, Albeşti, Cotu Văii, 2 Mai şi Limanu au fost întâmpinaţi de câtre profesori şi elevi, care le-au oferit informaţii referitoare la calificările obţinute de către elevii colegiului, au vorbit despre proiectele desfăşurate, despre oportunităţi oferite şi le-au prezentat dotările instituţiei. Mai mult decât atât, în fiecare clasă au fost organizate activităţi speciale, cum ar fi:

La sala P1, în cadrul Cabinetului de Comerţ, profesorii din catedra respectivă au organizat un atelier hand-made la care au participat mai mulţi elevi din şcoală. Au fost realizate obiecte şi decoraţiuni de Paşte care vor fi prezentate joi în cadrul unei expoziţii. Aceeaşi temă de ateliere hand-made au fost alese şi de alte clase, însă, cu o altă tematică - marină şi decoraţiuni de birou.

Într-unul din laboratoarele de informatică ale şcolii s-a realizat o diseminare a activităţilor şi experienţelor din cadrul Proiectului Erasmus+, Skills and professional competence in gastronomy depth by European placement la care au participat elevi de la clasele a X-a, care au efectuat un stagiu de pregătire în domeniul Turism şi alimentaţie, în luna februarie 2017, în Granada- Spania.

În cadrul laboratorului de Tehnica servirii şi laboratorul de Tehnica culinară, profesorii şi elevii au desfăşurat activităţi specifice domeniului Alimentaţie publică, în timp ce în alte săli de clasă au fost organizate lecţii demostrative de matematică, geografie, precum şi lecţii experimentale de fizică precum şi o lecţie specială realizată de către psihologul şcolii despre comportamentul copiilor cu CES.

Profesorii economişti au prezentat elevilor de gimnaziu firmele de exerciţiu care funcţionează în colegiul nostru, iar Centrul de Documentare şi Informare a găzduit un club de dezbateri pe teme istorice şi religioase cu invitaţi speciali – Prof. Ninu Emil-Corneliu si Dl. Colesniuc Marcel Sorin.

În tot acest timp, terenul de sport al colegiului a fost animat de competiţii sportive organizate de către profesorii de educaţie fizică.

O primă zi specială din cadrul Săptămânii Şcoala Altfel s-a încheiat cu succes! Vor urma alte activităţi deosebite în care îi vom antrena cu drag pe elevii noştri!

Ziua porților deschise 2018

February 23, 2023

Please reload

© 2017 by Colegiul Economic Mangalia. Proudly created by Curcan Roxana with Wix.com