2017: Săptămâna Școala altfel - Să știi mai multe, să fii mai bun!

Perioada 27-31 martie a fost dedicată activităţilor speciale din cadrul Săptămânii Şcoala Atlfel. Astfel, elevii au beneficiat în fiecare zi de activităţi instructive şi educative care au îmbinat utilul cu plăcutul.

În prima zi a săptămânii, 27 martie 2017 a fost organizată Ziua porţilor deschise. Elevii de gimnaziu, veniţi în număr mare, au fost informaţi despre oferta educaţională a liceului şi au vizitat spaţiile de învăţământ. în fiecare sală de clasă au fost organizate activităţi speciale, de la ateliere hand-made cu diferite tematici până la mese rontunde pe teme istorice, religioase, psihologice, activităţi de dezvoltare personală, lecţii experimentale de fizică, prezentări ale firmelor de exerciţiu, competiţii sportive, diseminări de proiecte europene.

Marţi, 28 martie, la solicitarea instituţiei noastre, I.S.U. Dobrogea a organizat o simulare de evacuare în caz de incendiu sau cutremur. Elevii au fost informaţi cu privire la principalele măsuri ce trebuie luate în caz de urgenţă, cum trebuie să se comporte în astfel de situaţii şi cum să aplice planul de evacuare.

Miercuri, 29 martie, au fost organizate activităţi sportive: un grup de elevi a desfăşurat activităţi sportive în Parcul Aventura din Neptun, în timp ce alţi elevi au făcut mişcare în parc sau pe faleza oraşului. A fost de asemenea organizată o excursie la Bucureşti. Obiectivul deplasării a fost familiarizarea elevilor cu elemente ale patrimoniului naţional, ştiinţific şi cultural în urma vizitării Muzeului Naţional de Geologie, a Muzeului Satului şi a Muzeului National de Istorie Naturală Grigore Antipa.

Joi, 31 martie, s-au derulat, în cadrul scolii, două activităţi de amploare, precum şi o excursie de o zi.

Începând cu ora 9:00, dr. Cătălin Rădulescu a fost mentorul unei activităţi intitulate „Viaţa are prioritate!”, o activitate practică prin care elevii au fost învăţaţi în ce situaţii şi cum anume să acorde primul ajutor. Domnul doctor a expus detaliat situaţiile în care acordăm primul ajutor, le-a vorbit elevilor şi profesorilor prezenţi despre situaţiile de urgentă medicală în care se impune intervenţia ambulanţei pentru a salva viaţa şi le-a împărţit celor prezenţi pliante cu informaţii folositoare.

A doua activitate a fost coordonată de către profesorii din catedra de Comerţ în colaborare cu Asociaţia „Şcoala copilului meu” şi a avut loc în Laboratorul de Comerţ. Au fost amenajate două standuri, unul cu produse alimentare, altul cu produse nealimentare (exponate hand-made cu motive pascale), iar elevii şi-au putut prezenta produsele.

În aceeaşi zi a fost organizată o excursie la baza militară de la Mihail Kogalniceanu. Dl. Maior Bota Ionuţ a pregătit pentru această vizită un program special, care a inclus prezentatea unor elicoptere şi avioane militare, precum şi a echipamentelor din dotare. Vizita s-a încheiat cu asistarea la decolarea mai multor avioane MIG 21.

În ziua de vineri, 31 martie, a fost finalizată acţiunea care şi-a propus colectarea de îmbrăcăminte, produse de igienă, alimente perisabile şi neperisabile, în vederea donării lor către Asociaţia „Iulia Movilă”. Mulţumită elevilor, părinţilor şi profesorilor această acţiune de voluntariat a fost un adevărat succes.

Tot vineri, 31 martie, Centrul de Documentare şi Informare al Colegiului Economic a fost gazda întâlnirii metodice a bibliotecarilor şi a profesorilor documentarişti din judeţul Constanţa. în cadrul acestei întâlniri cu tema Excelenţei sale, cartea! invitaţii s-au bucurat de prezenţa apreciatei scriitoare Dora Alina Romanescu.

Toate aceste activităţi s-au desfăşurat într-o atmosferă caldă, relaxantă şi s-au bucurat de interes din partea elevilor, astfel încât putem spune că a fost o săptămână reuşită. Elevii au învăţat să socializeze, să lucreze în echipă, să aprecieze beneficiile sportului şi ale activităţilor în aer liber, să fie solidari cu cei aflati la nevoie.

© 2017 by Colegiul Economic Mangalia. Proudly created by Curcan Roxana with Wix.com

Foggy Pier

Describe your image.