Proiecte cu sponsorizare națională

Colegiul Economic Mangalia a derulat în perioada iulie-noiembrie 2020 proiectul ”Online e mai sigur!” finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow. Prin această finanțare au fost achiziționate 11 tablete cu conexiune la internet pentru elevi și profesori, și 5 camere web pentru a putea ține conferințe live în cadrul consiliilor profesorale. Au fost profesori care au ținut, din motive medicale, lecții online având astfel posibilitatea să se conecteze elevii din clasă printr-o cameră web.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sanatate, mediu, social și cultura. Valoarea totala a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativa.

7 noiembrie 2020

Colegiul Economic Mangalia derulează în perioada iulie-septembrie 2020 proiectul “Online e mai sigur!” finanțat prin programul START ONG. Peste 900.000 de copii înscriși în învățământul preuniversitar din România, adică 32%, nu au acces individual la un dispozitiv dedicat funcțional - laptop, tabletă, desktop - pentru școala online, conform unui studiu al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie – IRES. Deoarece am sesizat această problemă în rândul elevilor Colegiului Economic Mangalia, având în vedere necesitatea păstrării distanței sociale și după vacanța de vară, ne-am hotărât să facilitam accesul la mijloace tehnologice pentru acei elevi care nu au posibilitatea financiară de a și le achizitiona.

Prin acest proiect se vor cumpăra, în primul rând 10 tablete destinate elevilor și profesorilor care nu dispun de tehnologia necesară pentru a menține legătura cu membrii unității școlare în condiții de distanțare socială. Se vor mai achiziționa 5 camere web destinate comunicărilor online între director și profesorii unității școlare, personal ISJCTA.

Utilizarea mijloacelor tehnologice în procesul de învățare oferă o multitudine de beneficii: reprezintă o modalitate eficientă de conectare cu elevii la toate nivelurile de studiu; oferă elevilor posibilitatea de a le spori interacțiunea cu colegii de clasă și cu profesorii prin încurajarea colaborării; folosirea tehnologiei în clasă oferă cadrelor didactice și altor membrii ai școlii, posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile digitale ale elevilor. Credem că toți copiii trebuie să aibă șanse egale în ceea ce privește procesul educațional.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sanatate, mediu, social și cultura. Valoarea totala a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

3 iulie 2020

© 2017 by Colegiul Economic Mangalia. Proudly created by Curcan Roxana with Wix.com