Ziua națională a curățeniei la Colegiul Economic Mangalia

            Proiectul Ziua națională a curățeniei din 15 septembrie se desfășoară în context global, fiind organizat simultan în 150 de țări sub numele World Cleanup Day și constă într-o acțiune de ecologizare și de responsabilizare a populației privind depozitarea deșeurilor în spații neautorizate.

            Obiectivul pentru 15 septembrie 2018 a fost mobilizarea a 5% din populația planetei pentru a curăța deșeurile de pe toată suprafața Pământului într-o singură zi.

            În Romania, acest obiectiv se traduce prin mobilizarea a 1 milion de cetățeni, participanți în cadrul proiectului, ca beneficiari direcți ai acestuia.

            În acest context, elevi ai Colegiul Economic Mangalia însoțiți de cadre didactice ale școlii au dorit să facă parte și ei din grupul implicat. De-a lungul anilor, profesorii și directorii instituției încearcă să insufle prin numeroase activități de voluntariat și de ecologizare dragostea și respectul pentru natură, conștientizându-i în permanență pe elevi de ressponsabilitatea pe care o au față de mediu. Elevii au participat, ca de fiecare dată cu emtuziasm, manifestându-și dorința de a se implica și cu alte ocazii în acțiuni similare.

            Activitatea a fost de asemenea un bun prilej de socializare și de lucru în echipă în afara sălilor de clasă și s-a bucurat de participarea unui număr de 50 de voluntari care au umplut peste 200 de saci cu gunoaie dintr o zonă a orașului care avea nevoie de ecologizare.

© 2017 by Colegiul Economic Mangalia. Proudly created by Curcan Roxana with Wix.com