Lansare de carte la Colegiul Economic Mangalia:

„Bravii noștri veterani de război” de Emil-Corneliu Ninu

Luni, 23 octombrie 2017, ora 12.00, a avut loc la Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia, o activitate cultural-artistică dedicată Zilei Armatei. Cu acest prilej, domnul profesor Emil Corneliu Ninu a lansat volumul „Bravii noștri veterani de război”.

Activitatea a fost deschisă de doamna profesor documentarist Negoiță Ibolya, care a prezentat pe scurt programul activității. Doamna director adjunct Tănase Cornelia a mulțumit invitaților pentru prezență și a apreciat activitatea domnului profesor Ninu, implicarea sa în viața comunității și a școlii.

Momentele  artistice au fost oferite de grupul „Eco Voices”, coordonat de doamna profesor Apostu Gabriela și de elevii Lăcătuș Anastasia și Lăcătuș Andrei, care au recitat poeziile Ziua Eroilor și Neamul Meu de Gheorghe Băltean.

În continuare, poeta Emilia Dabu, președintele „Clubului Artelor Solteris”, a prezentat cartea „Bravii noștri veterani de război”, prilej cu care a extins discursul către activitatea domnului profesor Ninu, importanța armatei și a școlii în cultivarea spiritului național.

La activitate a fost prezentat și cuvântul comandantului garnizoanei Mangalia prin intermediul locotenentului Manea N., elev al Școlii de Aplicații. Invitatul de onoare a fost președintele Asociației veteranilor de război din Mangalia, Alecu Crudu, care a prezentat situația veteranilor și a urmașilor acestora. Veteranii de război au fost reprezentați și de doamna Dragomir Angela, fiica veteranului de război Alexandru Rădeanu, care a povestit întâmplări din război și relația avută cu tatăl său.

Despre importanța Zilei Armatei a vorbit  și domnul profesor doctor Sandu Mihai, evidențiind momentele istorice la care au contribuit soldații noștri și perspectivele de viitor pentru tinerii care doresc să urmeze o carieră militară.

Membră a Clubului Artelor Solteris, poeta Ana Ardelean a lăudat inițiativa domnului Ninu, unică în țară și a insistat asupra importanței implicării tinerei generații în activități culturale cu specific patriotic.

În încheierea activității, domnul profesor Emil Corneliu Ninu a vorbit despre munca de cercetare și documentare necesară în elaborarea lucrărilor pe care le coordonează și le publică.

© 2017 by Colegiul Economic Mangalia. Proudly created by Curcan Roxana with Wix.com