ŞCOALA ALTFEL la Colegiul Economic Mangalia

Programul naţional „Şcoala altfel” a continuat la Colegiul Economic Mangalia în data de 4 aprilie 2019 cu două noi activităţi interesante.   

 

Începând cu ora 10.00, o parte dintre elevii Colegiului au participat la un seminar susţinut de antrenorul Clubului Mangalia Combat Team, domnul Radu Cezar Cîrstea. În prima parte a seminarului, domnul Cârstea, fost elev al Colegiului, le-a vorbit actualilor elevi despre nevoia de securitate şi siguranţă. Elevii au învăţat cum să facă faţă pericolelor reale ale străzii şi vieţii cotidiene unde violenţa este tot mai prezentă.

 

A doua parte a activităţii a vizat dezvoltarea personală a tinerilor prin realizarea unei paralele între viaţa şcolară şi cea sportivă. Elevii au fost încurajaţi să practice un sport şi să îşi îmbunătăţească condiţia fizică. Ei au aflat că mulţi elevi găsesc în sport motivaţia de care au nevoie şi în studiu. Prin urmare, elevii care practică un sport la un nivel înalt de multe ori sunt disciplinaţi şi iau în serios atât responsabilităţile legate de studiu cât şi pe cele legate de activităţi sportive, ritmul lor zilnic fiind gestionat de elevi inşişi și echilibrat de exerciţii fizice, lecţii și teme. Activitatea a vizat dezvoltarea capacității de a stabili obiective și un plan în vederea atingerii lor, conștientizarea metodelor de eliminare a stresului dar și creșterea performanțelor școlare.

 

Alți elevi au optat pentru mișcare și au fost invitaţi la joc de doamna instructor Călin Marina Georgiana, care are o vechime în dansurile tradiţionale româneşti de peste 10 ani și este membră a Ansamblului “Plai de dor” al comunei Albeşti, actualmente coregrafă a Ansamblului “Tradiţii Dobrogene” din comuna Pecineaga.

 

Alături de mai mulţi elevi ai liceului care sunt totodată membri ai ansamblurilor menţionate anterior, doamna Călin i-a antrenat la dans pe toţi participanţii. Aceștia s-au străduit să execute corect paşii dansurilor populare propuse şi să realizeze sincronizarea segmentelor corpului cu ritmul muzical impus. La finalul activităţii, elevii au fost bucuroşi întrucât alături de colegi, într-o atmosferă plăcută, au reuşit să-şi însuşească elemente de bază ale dansului popular românesc şi strigături specifice acestuia.

© 2017 by Colegiul Economic Mangalia. Proudly created by Curcan Roxana with Wix.com